Міжнародна Зимова Школа Жана Моне: Університет – Школі «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України» (22.01.22 р.)

Screenshot 2022 01 10 15111922 січня 2022 р., м. Київ / в он-лайн форматі на платформі Zoom було проведено Міжнародну Зимову Школу Жана Моне: Університет – Школі «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України». Захід організовано Національним університетом харчових технологій (НУХТ) базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці в межах реалізації проєктів Програми ЄС ЕРАЗМУС+ «Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки» (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE) та «Підтримка Асоціацій EUforUA» (611278-EPP-1-2019- 1-UA-EPPJMO-SUPPA).

Захід відвідало 258 осіб практично з усіх куточків України – Київ, Львів, Одеса, Миколаїв, Харків, Чернігів, Черкаси, Вінниця, Житомир, Рівне і багато-багато інших міст, містечок та селищ. Учасники різного віку та статусу – школярі, вчителі, директори шкіл, та колеги з університетської освіти були активними учасниками заходу.

Відеозапис заходу – за посиланням.

У вітальному слові проф. Олександр ШЕВЧЕНКО, ректор Національного університету харчових технологій, звернув увагу на важливість заходу, великий інтерес з боку учнів шкіл та побажав плідної роботи. До вітального слова долучилися: доц. Наталія ГРЕГІРЧАК, декан факультету, Петро КРАЙНІК, експерт Національного Еразмус+ офісу в Україні, Тетяна ПЕЩЕРИНА, заступник директора Національного Центру МАН, та проф. Ігор ЯКИМЕНКО, академічний координатор проєктів Жана Моне JM ECO та EUforUA.

Петро КРАЙНІК, експерт Національного Еразмус+ офісу в Україні, виступив з презентацією «Програма ЄС Еразмус+ для України: співпраця у сфері шкільної освіти», де розповів про можливості для шкільної освіти в межах Програми.

Під час заходу з презентаціями виступили експерти від університетської екологічної освіти (Оксана Ничик, Ігор Якименко, Сергій Кириленко), від експертів зі шкільної освіти (Тетяна Коблюк, Ольга Пруцакова), екологічного бізнесу (Євгеній Лукашевич), студенти-екологи різних курсів (Ірина Гулевата, учасник міжнародної кредитної мобільності Програми ЄС Еразмус+, яка зараз перебуває у Щецинському університеті, Польща, Валерія Вишнева, Катерина Козодой, Валерія Кожан, Станіслав Усенко) та випускники кафедри (Євгеній Шаповалов). Крім того, Єлізавета Корецька, Станіслав Усенко та Володимир Іщенко, студенти-екологи, провели для учасників Школи віртуальний відео-тур стінами університету.

Загальний висновок Школи та Круглого столу, що відбувся наприкінці насиченого та плідного робочого дня – ініціатива важлива, цікава всім учасникам і має бути продовжена. Тож, Школа досягла своєї мети – університет має нових друзів, партнерів і живий інтерес шкільної молоді – майбутніх абітурієнтів до екологічних викликів сучасного світу.

В кінці заходу учасники отримали вичерпні консультації з питань екоменеджменту, діяльності в Малій Академії наук України, участі в Програмі ЄС Еразмус+ за напрямом Жан Моне та в сфері шкільної освіти.

Контакти оргкомітету: кафедра екологічної безпеки та охорони праці Національного університету харчових технологій, вул Володимирська 68, 01033 Київ, Україна; Тел.: (044)2879418; (067)6602396; Email: nuft_jean_monnet@ukr.net; Секретар оргкомітету: доцент Салавор Оксана Мирославівна, https://www.ecologynuft.com, https://www.facebook.com/groups/242280663126712.

Дякуємо всім за участь!

Попередня Пріоритети Програми ЄС Еразмус+ та рекомендації МОН України - оновлено